Το Παράλιο άνοιξε πρώτη φορα το 1991 υπό την αιγίδα της οικογένειας Τούτση με βασικό πυλώνα τον Αργύρη Τούτση. Έμεινε στην κατοχή του για τρία χρόνια κατά τα οποία από το μηδέν δημιούργησε ένα από τα πιο καλοκαιρινά πόστα του νησιού. Μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης πορείας ο δαιμόνιος επιχειρηματίας λόγο φόρτου εργασίας στους υπόλοιπους τομείς αποφάσισε να το παραχωρήσει. Η επιχείρηση μπήκε σε μια θολή εποχή κατά την οποία οι πολλές αλλαγές ιδιοκτησιακού καθεστώτος δεν της εξασφάλισαν μία σταθερή πορεία. Το 2011 αγοράστηκε από την οικογένεια Νικολουδάκη όπου και παρέμεινε για σχεδόν μία δεκαετία. Η σταθερότητα και η φροντίδα της οικογένειας κατάφερε να ξαναβάλει την επιχείρηση σε ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον εξασφαλίζοντας της ένα πολύ ευοίωνο μέλλον.
Το 2019 έρχεται η μεγάλη αλλαγή. Η επιχείρηση αγοράστηκε από την οικογένεια Φυτούση. Μια οικογένεια με πολύχρονη και επιτυχημένη πορεία στην εστίαση. Τα τρία αδέλφια, o Άγγελος με σπουδές στο Marketing, ο Γιάννης με σπουδές στον καφέ (SCA) και στα τουριστικά και ο Μιχάλης Bar Management και Sommelier ανακαινίζουν ριζικά το Παράλιο σε χώρους και προϊόντα με κύριο γνώμονα την ποιότητα. Υπό την διεύθυνση του πρώτου δημιουργούν το πιο καλοκαιρινό περιβάλλον του νησιού παρέχοντας άριστες υπηρεσίες εστίασης και χαλάρωσης κατατάσσοντας την επιχείρηση στο πιο must προορισμό της Σαλαμίνας.